Kaunis Veera – esittelyt

EMILIA VESALAINEN-PELLAS

Emilia Vesalainen-Pallas valokuva

Sopraano Emilia Vesalainen-Pellason Pohjois-Kymen musiikkiopiston kasvatti. Hän valmistui laulupedagogiksi Lahden AMK:n musiikinlaitokselta Sirkka Parviaisen oppilaana v. 2009. Täydentävät opintonsa hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Franz Lukasovskyn oppilaana, jonka jälkeen häntä ovat opettaneet Monika Hauswalter ja Jaakko Ryhänen.                          

Tällä hetkellä Emilia työskentelee freelance-oopperalaulajana ja -laulupedagogina. Hän on vieraillut Suomen Kansallisoopperan solistina vuodesta 2008, Tsekeissä Brno:n kansallisteatterin operettisolistina (2011), tehnyt useita rooleja Suomen maakuntaoopperoissa ja konsertoinut Suomessa ja Keski-Euroopassa. Erikoisosaamisenaan mainittakoon operetin tuntemus.

Hän saavutti 2. palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa 2007, ja tuli valituksi Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan nuoreksi taiteilijaksi. Vuonna 2005 hänet palkittiin vuoden nuorena operettilaulajana Lahden operettifestivaaleilla. Hänen viimeaikaisia roolejaan ovat olleet mm. Madame Giry Suomen Kansallisoopperan Oopperan kummitus -musikaalissa (Lloyd Webber), Maaginen Kalevala lastenmusikaalin useat eri roolit, sekä Kreivitär Mariza– operetin (Kalman) Lisa. Emilia Vesalainen-Pellas nauttii monipuolisesta näyttämöilmaisusta laulaen, näytellen ja tanssien. Klassisen ohjelmiston lisäksi hän esiintyy myös argentiinalaisten tangojen tulkitsijana.

ANU HÄLVÄ

Anu Hälvä valokuva

Anu Hälvä on teatteriohjaaja, diplomilaulaja ja näyttelijä. Hän suoritti ensin laulunopettajan tutkinnon Helsingin Konservatoriossa ja opiskeli sen jälkeen Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Anita Välkin oppilaana. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin oopperalaulajaksi 1996 ja musiikin maisteriksi 2000, sekä laulun diplomiopettajaksi 2002. Teatteritieteen maisteriksi (FM) Anu on valmistunut Tampereen yliopistosta; osana tutkintoa hän opiskeli ohjaamista Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalla.

Suuri yleisö tuntee Anun näyttelijänä, erityisesti lukuisten  TV-roolien kautta. Hän on työskennellyt yli 35 vuotta teatterin parissa näyttelijänä, ohjaajana, tuottajana sekä teatterinjohtajana. Anun repertuaari käsittää puheteatteria, sekä kaikki musiikkiteatterin eri osa-alueet revyystä oopperaan. Hän on ainoa suomalainen laulaja, joka on sekä laulanut että ohjannut kaikkia musiikkiteatterin eri tyylilajeja. Anun rooleja ovat olleet mm. Taika-ampujan Agathe, Lepakon Rosalinde, Iloinen Leski, My Fair Ladyn Eliza, Annie Mestariampuja ja Kreivitär Mariza. Hänet on myös nähty kolmesti Uuden Iloisen Teatterin revyissä. Televisiossa tehdystä näyttelijäntyöstä hän on saanut mm. Telvis -palkinnon. Vuodesta 2007 lähtien Anu on toiminut teatterissa pääasiallisesti ohjaajana. Laulajana hän on konsertoinut laajasti eri orkestereiden solistina ja pianistien kanssa, ja pitänyt mm. yli 350 kirkkokonserttia eri puolilla Suomea.

MARCO LUNDBERG

Marco Lundberg valokuva

Marco Lundberg on vuoden 2016 Tangokuningas Seinäjoen tangomarkkinoilta. Finalistiksi hän ylsi jo vuosina 2002, 2007 ja 2012. Marcon upea ääni siivitti hänet myös vuonna 2004 Toivo Kärki -laulukilpailun voittoon. Tango kulkee Marcon suvussa; hänen setänsä oli legendaarinen tangolaulaja Taisto Tammi. 

Marco on opiskellut Ikaalisten artistikoulutuksessa (2002-03) ja hänellä on liikunnan ammattitutkinto (2012). Liikunnallinen Marco on harrastanut mm. kilpatanssia. Lauluopintoja hänellä on takanaan mm. Riku Pelon ja Emilia Vesalainen-Pellaksen johdolla. Hän esiintyi vuoden 2016 Linnan juhlissa solistina sekä on julkaissut mm. esikoisalbuminsa Rakkauden rikkaus Riku Niemi Orchestran kanssa (2019).

Kaunis Veera on Marcon kesäteatteridebyytti.

RIKU PELO

Riku Pelo valokuva

Baritoni Riku Pelo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta oopperalaulajaksi sekä musiikin maisteriksi. Hänellä on myös laulupedagogin sekä musiikinopettajan (FM) pätevyydet.

Pelo on vieraillut solistina Suomen Kansallisoopperassa säännöllisesti vuodesta 2010. Tällä kaudella Kansallisoopperassa häntä kuullaan uudessa Sari Kaasisen säveltämässä Lähde -oopperassa Liikemiehen roolissa. Pelo on vieraillut solistina mm.  Kokkolan, Nivalan, Turun, Ilmajoen, Joensuun, Vaasan, Oulun, Kouvolan sekä Kotkan maakuntaoopperoissa ja on ollut mukana myös  Ooppera Skaalan ja Opera Boxin tuotannoissa. 

Riku oli Kangasniemen laulukilpailuiden finalisti 2008 ja Timo Mustakallio -kilpailun finalisti 2006. Hän on  laulanut solistina myös monissa kirkollisissa teoksissa, ja konsertoi säännöllisesti Lied-laulajana. Hän toimii tällä hetkellä Pohjois-Kymen musiikkiopistossa laulun lehtorina. Suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi myös yhtenä lauluyhtye Virtuoson jäsenenä. 

OLLI TUOVINEN

Olli Tuovinen valokuva

Baritoni  Olli Tuovinen aloitti lauluopintonsa vuonna 1999 opettajanaan Kari Wilenius. Vuosina 2002-2008 Tuovinen opiskeli Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa opettajinaan Jorma Hynninen, Sauli Tiilikainen ja Pekka Kähkönen. Hän on osallistunut myös mm. Matti Salmisen, Martin Katzin ja Jeffrey Goldbergin mestarikursseille.

Suomen Kansallisoopperan debyyttinsä Tuovinen teki vuonna 2008  Kilianin roolissa oopperassa Taika-ampuja. Sittemmin hän on vieraillut Kansallisoopperassa useissa rooleissa. Tuovinen on myös esiintynyt eri oopperayhdistysten tuotannoissa Suomessa ja vieraillut myös Feldkirch- festivaaleilla Itävallassa. Tuovinen on tehnyt paljon erilaisia rooleja oopperassa, opereteissa, musikaaleissa ja laulunäytelmissä. Oopperarooleja ovat olleet mm. Don Giovanni (Mozart), Jevgeni Onegin (Tsaikovski), Escamillo (Carmen, Bizet). Operetin ja musikaalin parissa Ollin rooleja ovat olleet mm. Danilo (Iloinen leski, Lehár) sekä Raoul (Oopperan kummitus, Lloyd Webber). Olli Tuovinen on esiintynyt myös eri orkestereiden solistina, sekä laulanut Lied-ohjelmistoa ja kevyempää musiikkia.

TOPI LEHTOMÄKI

Topi Lehtomäki valokuva

Baritoni Topi Lehtomäki valmistui ammattilaulajaksi Tampereen konservatoriosta 2009. Vuonna 2008 hän aloitti myös ammattikorkeakouluopinnot Teatterimusiikin ja draaman linjalla. Musiikkiopintojensa ohella Topi valmistui luokanopettajaksi Tampereen Yliopistosta (2008) sivuaineinaan musiikki ja erityispedagogiikka.
Lehtomäki opiskeli laulua Petri Antikaisen johdolla 2002-08. Hänen viimeisimpänä opettajanaan toimi Seppo Ruohonen. Lisäksi Lehtomäkeä ovat opettaneet Jaakko Ryhänen sekä Hernan Tamayo (Ecuador, 2007).

Topi Lehtomäki on tehnyt sekä baritoni- että tenorirooleja oopperoissa ja musikaaleissa. Hän on esiintynyt solistirooleissa Tampereen Oopperan produktioissa, mm. Don Carlos (Flanderin lähettiläs, 2009), Lohengrin (aatelinen, 2010) sekä La Bohéme (Lelukauppias Parpignol, 2019). Tampereen Teatterin My Fair Lady –produktio vei Topin musikaalien maailmaan. Hän on esiintynyt musikaaleissa mm. Samppalinnan kesäteatterissa (All Shook Up/ Martin ja West Side Story / Action), sekä Turun Kaupunginteatterissa ja Peacock – teatterin rock-komediassa Muskettisoturit. Tampereen Teatterin menestysmusikaalissa Les Miserábles Lehtomäki nähtiin Piispan roolissa (2013).

ANNE KORPELAINEN

Anne Korpelainen valokuva

Altto Anne Korpelainen on opiskellut laulua mm. Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja Wienin musiikkikorkeakoulussa. Hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) 2010. Lauluopintojaan hän on jatkanut yksityisesti mm. professori Irina Gavrilovicin ja Ritva Eerolan johdolla.

Korpelainen on laulanut useita oopperarooleja Suomessa ja konsertoinut Suomessa ja Itävallassa. Kaudet 2013-2015 Korpelainen oli kiinnitettynä Salzburgin Landestheaterin oopperakuoroon.

Savonlinnan oopperajuhlakuorossa Korpelainen lauloi vuosina 2004-2008 ja Suomen Kansallisoopperan lisäkuoroon hän on kuulunut syksystä 2008 alkaen. Anne Korpelainen oli yksi finalisteista Kangasniemen laulukilpailuissa vuonna 2012. Viime vuosina Korpelainen on tuottanut useita produktiota, viimeisimpänä Madetojan Pohjalaisia Pohjois-Kymen musiikkiopistoon.  Korpelainen toimii tällä hetkellä Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperaluokan lehtorina. Toiselta koulutukseltaan Korpelainen on yhteiskuntatieteiden maisteri.