Ohjelmisto 2021

VANNOMATTA PARAS – Musiikkikomedia
Kangasalan Kesäteatterissa 7.7.2021-7.8.2021

Vannomatta paras - Musiikkikomeida. Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Vihinen. Kangasalan kesäteatterissa 9.6.-7.8.2021

Heikki Vihisen käsikirjoittama ja ohjaama musiikkikomedia ”Vannomatta paras”. Ensi-ilta 7.7.2021 klo 18.

Poikamiessäätyyn ajautuneet Pete ja Make haluavat viettää hyvin ansaitun kesäloman vanhan orkesterinsa kanssa, olutta siemaillen ja vanhoja ikivihreitä kappaleita soitellen. Korpihotellista vuokrataan tarkoitukseen sopiva syrjäinen mökki, jonka naapuriin ei ainakaan  pitäisi tulla ketään häiritsemään miesten kesänviettoa. Nyt ei tarvitse huolehtia pikkuhousupyykistä tai siivousvuoroista. Tiskit tiskataan silloin kun huvittaa jos yleensä tiskataan lainkaan. Partaa ei tänä kesänä ajeta kertaakaan! Hameväkeä ei kesän aikana ajatella, saati sitten olla siihen missään kosketuksessa. Mitä tapahtuukaan ennakkosuunnitelmille kun viereiseen mökkiin sittenkin saapuu kesänviettoon kaksi hemaisevaa naiseläjää? Muuttuuko ääni kellossa? VANNOMATTA PARAS on musiikkikomedia, jossa iki-ihanien sävelten siivin vietetään unohtumatonta kesää Suomen suvessa ja Kangasalan kesäteatterissa.

Rooleissa: Teemu Koskinen, Jari Salmi, Piia Koriseva, Sari Hellsten ja Ari Kankaanpää. Liveorkesterina ”The Firebirds”.

Tuotanto Karvistele Oy.

Lipunmyynti aukeaa ovella tuntia ennen esitystä. Suosittelemme kuitenkin varaamaan liput ennakkoon:

Osta lippu lippu.fi palvelusta

KAUNIS VEERA  
Kangasalan Kesäteatterissa 2.-4.7. ja 12.-15.8.2021

Kangasalan Kesäteatterissa nähdään tuttu suomalainen klassikko, Tatu Pekkarisen musiikkipitoinen komedia  Kaunis Veera eli Balladi Saimaalta.  Itsekin lavalle nouseva näyttelijä-laulaja Anu Hälvä ohjaa ja sovittaa upean laulajaryhmän tähdittämän esityksen.

”Musiikki on tässä produktiossa hyvin tärkeässä roolissa  – kaikki työryhmämme jäsenet ovat ammattilaulajia, mutta heillä on myös vahvaa näyttämökokemusta”, Anu kertoo. Esityksessä kuullaan monia tuttuja lauluja, kuten Saimaan valssi.

Teos on saanut pientä päivitystä ohjaajan käsissä. Se on aikoinaan tullut tunnetuksi Ville Salmisen ohjaamasta samannimisestä elokuvasta, jonka ensiesityksestä tuli viime vuonna kuluneeksi 70 vuotta. ”Tarinahan on myös jonkunlainen Romeo ja Julia -variaatio, kertomus aidosta mutta epäsovinnaisesta rakkaudesta, jota molempien vanhemmat vastustavat”, Anu Hälvä sanoo. 

Alkuperäinen näytelmä kertoo tervahöyry Prinsessa Armadasta, joka seilaa Saimaalla Venäjän vallan vuosina. Laivaan pestataan kahvinkeittäjäksi kaunis Veera (Emilia Vesalainen-Pellas), joka pakenee vanhempiensa järjestämää avioliittoa ja tapaa komean Rikhardin. Matkan varrella tarinaan liittyy muitakin hahmoja, eikä yllätyksiltä ja koomisiltakin käänteiltä vältytä. Vanha tarina kulkee tämän kesän esityksen pohjana.

”Ensin ajattelin teoksen rasismin olevan niin karmivaa, että epäröin tarttua siihen”, ohjaaja Anu Hälvä kertoo, ”mutta sitten katsoin tekstiä hieman tarkemmin. Jos näytelmässä joidenkin kustannuksella pilaillaan, ne ovat rasismia viljelevät hahmot. Mielestäni teatterin pitää nostaa esiin epäkohtia; toivon, että kevyen hupailun ja romantiikan, sekä tuttujen laulujen lomassa huomaamme ajatella, miten kapeakatseista ja ’pientä’ rasismi on. Suomalaisella romaneihin kohdistuvalla rasismilla on – ikävä kyllä – pitkät perinteet. Olisi hyvä pysähtyä miettimään niitä, ja niiden kautta koko rasismin ilmiötä hetki.”

Produktion on tarkoitus vierailla myös muilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. ”Pyrimme tekemään siitä näyttävän, mutta kuitenkin helposti siirreltävän kokonaisuuden”, Anu Hälvä kertoo.

Nimiroolissa kauniina Veerana nähdään upea Emilia Vesalainen-Pellas. Muissa rooleissa ovat vuoden 2016 Tangokuningas, samettiääninen Marco Lundberg, Anu Hälvä, Riku Pelo, Topi Lehtomäki, Olli Tuovinen sekä Anne Korpelainen.

Lipunmyynti aukeaa ovella tuntia ennen esitystä. Suosittelemme kuitenkin varaamaan liput ennakkoon:

Osta lippu lippu.fi palvelusta

Teatteri mukamas esittää: Hiirulainen ja Suuri seikkailu 27.7. klo 14 ja klo 18

Hiirulainen ja suuri seikkailu - kuva

Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä. Yhtäkkiä kumi puhkeaa pyörästä ja matkanteko vallan pysähtyy. Tästä alkaa Hiirulaisen Suuri seikkailu. Miten ystävykset ratkaisevat pulman? Onnistuvatko he paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu?

Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria.

Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista.

Kesto: n. 25 min
Ikäsuositus: koko perheelle

Liput: 7e, alle 1v maksutta

Käsikirjoitus ja ohjaus: Katarina Stycz

Koreografiat: Ringa Aflatuni
Musiikki: Edward Stycz
Näyttelijät: Juuli Hyttinen ja Raisa Kekarainen

Lipunmyynti aukeaa ovella tuntia ennen esitystä. Suosittelemme kuitenkin varaamaan liput ennakkoon:

Osta lippu lippu.fi palvelusta
Osta lippu lippu.fi palvelusta

HEI, ME STRIIMATAAN! 25.7. klo 16

Viialan teatterin näyttelijät pistävät kesällä 2021 nuotit kohdalleen ja jalalla koreasti viihdyttävässä,
mukaansa tempaavassa ja iloisessa musiikki-ilottelussa HEI, ME STRIIMATAAN!

Mariia Herckman, Anne Myllymäki, Teemu Polakovski, Susanna Saarela, Anniina Tapioharju, Jukka Ussa ja Taru Virolainen nousevat kesäteatterin lavalle  Hei, me striimataan! -kesäilottelun tähtinä viidellä eri paikkakunnalla Pirkanmaalla.

Viialan teatterin heinäkuun puolessa välissä ensi-iltansa saava todellinen laulun riemua pulppuava esitys. Ohjaaja Arto Mantela on vääntänyt kaasun täysille ja vyöryttää katsojien silmille yhdessä taidokkaasti laulavien näyttelijöiden kanssa vauhdikkaan Hei, me striimataan! -kesäilottelun. Luvassa on huumorintäyteinen kesäilottelu, jossa sketsikohtausten lomassa saa nauttia loistokkaasta musiikista, jotka on valittu Viialan teatterissa esitetyistä musiikkinäytelmistä. Illan aikana kuullaan kauniita lauluja näytelmistä Myrskyluodon Maija sekä My Fair Lady. 

Palataan ajassa takaisin 50 ja 60 -luvuille iskelmien siivittämänä ja jokaisen tanssijalan saa vipattamaan Junnu Vainion menevät kupletit. Jotta kaikille olisi jotakin, emme ole unohtaneet 2000-luvun hittejä!

Viimeisen vuoden aikana on maailmalla tehty ja katseltu varmaan eniten striimattuja konsertteja, teatteriesityksiä ja tapahtumia kuin koskaan. Kesällä 2021 esiinnymme ihan livenä ja pääset musiikkinumeroiden lomassa näkemään miten striimaus teatteriseurueelta sujuu – vai sujuuko ollenkaan?

Liput:
Suosittelemme varaamaan tai ostamaan teatteriliput ennakkoon, mutta voit ostaa lipun myös esitys iltana teatterilta, mikäli esitykseen on vapaita paikkoja. Avaamme lipunmyynnin 1 h ennen esityksen alkua. Lippu esitykseen maksaa ennakkoon ostettuna 22 euroa ja ovelta 25 euroa
Lippujen myyminen tapahtuu vain verkkokaupan kautta, osoitteesta: viialanteatteri.tapahtumiin.fi

Ryhmät:
Yli 20 hengen ryhmille annamme 2 euron alennuksen joka lipusta. Kesän 2021 muut teatterin
ryhmäalennukset eivät ole käytössä.


Yhteystiedot:
Viialan teatteri – puh 0400 969 490 – lipunmyynti@viialanteatteri.fi – www.heimestriimataan.com