Badding -musikaali Paratiisi

Rauli Badding Somerjoki on suomalaisen rockin kiistaton kuningas, todellinen legenda. Hänet tunnetaan miehenä, joka pohjusti suomirockin. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Fiilaten ja höyläten, Ja rokki soi, Paratiisi, Ikkunaprinsessa, Tähdet tähdet, Pilvet karkaa, niin minäkin ja Laivat.

Rauli Somerjoki syntyi 1947 Somerolla ja kuoli 1987 Helsingissä, vain 39-vuotiaana. Musikaali kertoo Baddingin elämäntarinan; hän vietti lapsuutensa vaatimattomissa oloissa, mutta teki läpimurron rockin kuninkaaksi 70-luvun alussa. Hänen elämäänsä varjostivat esiintymispelko ja runsas alkoholinkäyttö. Badding teki uuden nousun suureen suosioon 80-luvun alussa, ja hänen taustayhtyeenään vaikutti silloin Agents.

Musikaalissa käydään läpi Baddingin vaiherikas elämä aina kuolemaan asti. Musikaalin muita keskeisiä henkilöitä ovat Raulin äiti, sisaret, M.A. Numminen, Topi Sorsakoski, Muska Babitzin, Timo Kojo ja Baddingin suurin esikuva, Elvis Presley.

Pääosassa Baddinginä nähdään  Kimmo Numminen.  Suuri yleisö tietää karismaattisen Kimmo Nummisen Kalevauva.fi duon toisena jäsenenä. Hän tavoittaa upeasti Baddingin olemuksen, sekä vivahteikkaan ja herkän laulutavan tulkinnoissaan.

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko

Rooleissa:

Rauli Badding Somerjoki: Kimmo Numminen
Elvis, Topi Sorsakoski: Timo Järvensivu
Pirjo, Hannele, Raisa: Elisa Lairikko
Anneli, Muska, fani, Tv-toimittaja: Mirjam Paaso
M.A. Numminen, Kojo, Atte Blom: Riku Korhonen
Kari Somerjoki: Simo Stenman
Esa Pulliainen: Jussi Ojanen

Kesto: 2h ja 40 min.

Paratiisi -musikaalin tuotannosta vastaa Suomen Musiikkiteatteri.

Lipunmyynti